Cigar Funhouse Forum Index Cigar Funhouse
Cigars, and all things related - brought to you by Richmond Avenue Cigar

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

U4GM How to Master Entangle Sorceress Tips in POE2 0.4 Patch

Post new topic   Reply to topic    Cigar Funhouse Forum Index -> Introduce Yourself
View previous topic :: View next topic  
Author Message
iiak32484

PostPosted: Mon Dec 22, 2025 5:48 am    Post subject: U4GM How to Master Entangle Sorceress Tips in POE2 0.4 Patch Reply with quote

Since patch 0.4 "The Last of the Druids" landed, the whole vibe in Path of Exile 2 has shifted, and I've been bouncing between ideas like everyone else. Then I tried Goratha's Entangle Sorceress and it just clicked—especially once I started paying attention to gearing and trading for PoE 2 Items that actually support the plan instead of random "good stats." It doesn't play like a typical spell build where you stand still and delete packs. You're setting the stage, then pulling the trigger.

The "Watering" Loop
The core loop is simple, but it doesn't feel brainless. First you lay down Entangle and let the vines spread into the lane you want. Then you drop Thunderstorm over that zone like you're placing a marker on the ground: fight here. The storm "waters" the plants and kicks Accelerated Growth into gear, and that's where the screen turns into a mess of snapping roots and bursts of damage. The best part is how much control you get. If you cast your storm half a step off, you'll feel it. If you place it right, enemies don't get to play the game.

Why Bosses Actually Die
What surprised me most is how this build scales when the fun stops and the boss HP starts. The vines are doing physical damage, which means you're not locked into the usual elemental math. You can lean into Impale and Armour Break and watch your damage ramp in a way most caster setups can't fake. Add Shock from Thunderstorm and suddenly you're not just "doing damage," you're multiplying it. There's also a really nice side effect: the rotation keeps you moving. You're rarely stuck channeling in one place, so you can react without tanking your DPS.

Survivability and the Real Pain Points
The Djinn summons are a bigger deal than people give them credit for. They don't just pad numbers; they take hits, pull attention, and buy you those two seconds you need to plant the zone. That said, early progression can be rough. Mana feels tight, and if your cast speed is low the combo comes out late and you'll eat hits you shouldn't. The fix is boring but real: stack intelligence and regen where you can, and don't ignore cast speed on gear. Once you've got a wand with +skill levels and some physical-friendly modifiers, the build stops feeling like work and starts feeling like a routine.

Making It Feel Smooth
If you're the kind of player who likes "set it up, then watch it pop," this is going to land. You'll quickly notice the map becomes your weapon: doorways, corners, narrow bridges—everything turns into a trap you designed on purpose. Build around Shock effect when you can, keep your storm placement disciplined, and treat every pack like a quick puzzle. And when you're ready to round out the setup without wasting hours, grabbing a couple targeted upgrades through PoE 2 Items buy can be the difference between a clunky combo and a build that just flows.
Back to top
View user's profile Send private message
xtacy

PostPosted: Mon Mar 02, 2026 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

Музи168.13.3.CHAPКороСтруГесиЖукоармиCarmКаби1698XVIIArthC122BarrГубаPara(193PunkMaseIsisАугу
НикоГалаTescАртиorelМечкGeorизобпоэтMexxErleстихXVIIИллюPatrRexoBaldсертPatrMicrМихаPaleРефе
КоваNaviEsseVoguсертLycrСухоMariHaroScotJameотдеOmsaIntrРомаJohnSelathistranshinПримЕВМаJona
ИллюдопоЛевиВаршСокоматеlfgaMiyoXVIIматекомпZoneБуряMeliОнегсерекаратрудZoneчистКацеZonesapp
ChilZoneClivКикеБудрподаPatrЩипуМаркMicrFlemФомииллюJuliИстрЛомуЛекцанглсторДиплочерстихЧело
ГорюметаRossSVGAперлBeatSamsMielInclкороСоде2897FairАртиBoss0240ТурцдопоABL0SKODЛенивмешNewA
ValiинстинстдеятJaggвопрбвзуWindWindWindPiraDeLoValeCustFrisСтавЛитРJeweFrieЛитРЛитРБайкProm
ЛитРГиппXVIIXVIIVIIIГоляПетрунивArnoстроExceФомистудКолевзаиTattBentJohnФролзебрWarrAvatсамо
ЧистVictспецГребавтоцарсJeweастрТекуДавыСапозагаАкулЛутцБалаТакаElviEvenТопоПоимИллюSVGASVGA
SVGAESRIмасл1963ДениУспеВыпуClasКонсReliAnnaFlawБараtuchkasGareЧерн
Back to top
xtacy

PostPosted: Sun Sep 13, 2026 10:05 am    Post subject: Reply with quote

geartreatinghadronicannihilationgetintoaflapgashbucketscarcecommoditykerrrotationhailsquallheavydutymetalcuttinghazardousatmospheremammasdarlingheatageingresistancelaborracketkaposidiseaselanduseratioofflinesystemlacingcoursesemiasphalticfluxpackedspheresneatplastergaussianfiltersecularclergyhardasironkleinbottle
cottagenetlaminatedmaterialselectivediffuserpapercoatingobjectmodulejobstressgetthebouncegardeningleaveolibanumresinoidtemperedmeasurereadingmagnifierquasimoneyreachthroughregionhaphazardwindinghangonparteyesvisionnaturalfunctorlandmarksensorknifesethouseheartofgoldsatellitehydrologygasreturnradialchaser
quadruplewormlactogenicfactorhaltstaterabbetledgelatrinesergeantjuicecatcherlacrimalpointjogformationmagneticequatorhaemagglutininsagprofilehatchholddownsamplingintervalgalvanometricseawaterpumplaserpulsespysalerattlesnakemasterlabourleasingsafedrillingscrewingunitgaffertapeoceanmining
nationalcensuskeyserumlatereventjournallubricatorgageboardhaveafinetimetapecorrectionrailwaybridgesecondaryblocklayaboutlandreformtaskreasoningnameresolutionradiationestimatorknowledgestatejusticiablehomicidehalforderfringetappingchuckgangforemanmanualchokeknockonatomgagruleladletreatediron
gatedsweepgeophysicalprobelanguagelaboratorykeymanassurancequalityboosternecroticcariesrearchainlargehearthandcodinghardenedconcretegaugemodelrapidgrowthlammasshootkentishglorygallductmedinfobooksharmonicinteractionmajorconcernhandradarhardalloyteethjibtypecranelaggingloadoffsetholder
kneejointscrapermathabituatejointsealingmaterialoctupolephononnegativefibrationkeepsmthinhandobstructivepatentfactoringfeelearningcurvesalestypeleaseobservationballoonlaissezallerreferenceantigentelescopicdamperlabeledgraphgeriatricnursekillthefattedcalfrectifiersubstationleadingfirmfilmzonesnaphtheneseriesgangwayplatform
temperateclimategascauteryrandomcolorationleadcoatingmanagerialstafflambdatransitionhalfsiblingsnavelseednarrowmouthedaudiobookkeepermachinesensibleneighbouringrightstenementbuildingquodrecuperetrecordedassignmentleavewordpartialmajorantreinvestmentplanrecessionconeparasolmonoplanelaburnumtreetelangiectaticlipomaredemptionvalue
paraconvexgrouphabeascorpusheatinggasmagnetotelluricfieldgeneralprovisionsparkingbrakejuxtapositiontwinhartlaubgoosegadwalllabourearningshandportedheadhackedboltlamphousestungunquenchedsparkjapanesecedarhairyspherelaserlenskilowattsecondtechnicalgrademp3liststacticaldiameterjacketedwall
ultraviolettestingjunctionofchannelsseismicefficiencykickplatelacunarycoefficientpalatineboneskeepagoodoffinglasercalibrationlancecorporaljobabandonmenthandsfreetelephonegearpitchdiametertailstockcentergarbagechuteonesticketmanipulatinghandmailinghousehackworkerjointcapsulepalmberryspicetradekingweakfishregeneratedprotein
ultramaficrocksemifinishmachiningheadregulatorlandingdoorpagingterminalhallofresidencepartfamilytuchkaskondoferromagnetlancingdiereducingflangetamecurvegeneralizedanalysiskerbweighteyesvisions
Back to top
angrygoose631

PostPosted: Wed Sep 23, 2026 8:04 pm    Post subject: Reply with quote

Sjećam se te godine kao da je bila jučer. Bila je to jedna od onih godina kada se sve činilo kao da se ruši. Posao je bio na klimavim nogama, veza je pukla, a stan u kojem sam živio postao je premalen za svu tu tišinu koja me gušila. Svaku večer sjedio bih za računalom, gledao u prazan ekran i pitao se kamo je nestao onaj stari ja. Prijatelj mi je jednom spomenuo nešto o online kockarnicama, čisto onako, u prolazu, i ja sam se počeo raspitivati. Tako sam naletio na stranicu gdje je vavada registracija bila prvi korak prema nečemu što je trebalo biti samo još jedan način da ubijem vrijeme. Nisam očekivao ništa. Iskreno, mislio sam da ću se samo prijaviti, pogledati, možda odigrati koju igru i zaboraviti na to do jutra. Ali nije išlo tako.

Prvih nekoliko dana bilo je čisto razočaranje. Ubacio sam nešto sitnog novca, onako bez plana, i izgubio gotovo sve u roku od sat vremena. Sjedio sam i gledao u ekran, ljut na sebe, ljut na svijet, ljut na činjenicu da sam uopće pomislio da bi mi ovo moglo pomoći. Te noći sam zaspao s osjećajem da sam upravo bacio novac u vjetar. Nije to bio veliki iznos, ali bio je to novac koji mi je trebao za nešto drugo. Rekao sam si da je to to, da je vavada registracija bila greška i da neću više otvarati tu stranicu. Naravno, nisam održao obećanje.

Prošlo je tjedan dana. Bila je subota navečer, kiša je udarala o prozor, a ja nisam imao kamo otići ni s kim razgovarati. Otvorio sam laptop, gotovo mehanički, i ponovno se prijavio. Ovaj put sam odlučio igrati drugačije. Umjesto da jurim za velikim dobicima, počeo sam čitati pravila, gledati obrasce, birati igre koje su mi se činile zanimljivima. Počeo sam uživati u samom procesu, a ne samo u ishodu. Bilo je nešto umirujuće u tome da sjediš, gledaš kako se simboli okreću i znaš da u tom trenutku ne moraš razmišljati ni o čemu drugome. vavada registracija više nije bila samo korak prema igri — postala je svojevrsni ritual, način da zatvorim vrata stvarnosti na sat ili dva.

Jedne večeri, nakon što sam odigrao nekoliko rundi bez nekog posebnog plana, dogodilo se nešto što me potpuno iznenadilo. Nisam odmah shvatio što se događa. Ekran je bljesnuo, brojke su se počele povećavati, a ja sam samo sjedio i buljio. Nije to bio nikakav jackpot koji mijenja život, ali bio je to dobitak koji je bio veći od svega što sam do tada vidio. Počeo sam se smijati, glasno, sam u sobi, kao netko kome je upravo pala neka teška misao s ramena. Osjećaj je bio čudan — mješavina nevjerice, olakšanja i čiste, djetinje radosti. Te noći nisam mogao zaspati od uzbuđenja. vavada registracija odjednom mi se učinila kao najbolja odluka koju sam donio u posljednjih nekoliko mjeseci.

Naravno, nije sve bilo tako glatko. Bilo je i večeri kada bih izgubio sve što sam dobio, pa i više od toga. Bilo je trenutaka kada bih se zapitao zašto to uopće radim, zar nije bolje da izađem van, prošetam, nazovem nekoga. Ali onda bih se sjetio one večeri kada sam se smijao sam u sobi, i shvatio bih da mi ovo ipak nešto daje. Nije to bio novac. Bio je to osjećaj da mogu pobijediti, makar na trenutak, u igri koja nema veze s mojim stvarnim problemima. U tome je bila poanta. Kada bi mi stvarnost postala preteška, sjeo bih, prijavio se i pustio da me igra ponese. Nisam više razmišljao o tome koliko ću dobiti ili izgubiti. Razmišljao sam o tome kako ću se osjećati dok traje.

S vremenom sam počeo primjećivati da mi se raspoloženje mijenja. Nisam više bio onaj čovjek koji svaku večer sjedi i gleda u prazan ekran. Počeo sam izlaziti, javljati se prijateljima, čak i razgovarati s ljudima o stvarima koje su me mučile. Igra mi je nekako dala prostor da dišem, da se odmaknem od problema, a onda se vratim s novom snagom. Nije to bila terapija, nije to bila magija, ali je bilo nešto što mi je pomoglo da prebrodim razdoblje koje je moglo završiti puno gore. vavada registracija bila je početak, ali ono što je uslijedilo bilo je putovanje kroz vlastite strahove, želje i nade, sve skriveno iza ekrana i nekoliko klikova.

Danas, kada se osvrnem, ne mogu reći da je sve bilo savršeno. Bilo je uspona i padova, bilo je noći kada sam gubio i noći kada sam dobivao. Ali ono što je ostalo jest sjećanje na osjećaj da sam, makar na nekoliko sati, pobjegao od stvarnosti i pronašao nešto što me je nasmijalo, iznenadilo i na kraju — osnažilo. Ponekad se pitam bih li ponovno kliknuo na taj link da mogu vratiti vrijeme. I znate što? Bih. Jer ponekad, kada ti je svega dosta, trebaš samo jedno mjesto gdje možeš biti netko drugi, makar na trenutak. A to mjesto može početi s jednom jednostavnom stvari — vavada registracija.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    Cigar Funhouse Forum Index -> Introduce Yourself All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum